Atenció: El teu navegador no té suport per algunes funcionalitats necessàries. Et recomanem que utilitzis Chrome, Firefox o Internet Explorer Edge.

montse morilla

El món des del cos.

La dona sota el vel

he pogut experimentar, viure, els meus prejudicis sobre la dona velada i totes les formes d'harem que també experimentem les dones occidentals...
Tants anys ballant les músiques, enamorada de l'imaginari, de la dansa del pròxim orient: Turquia, Egipte, el Líban, de les dones Gawazee i del Khaleegy... i encara o m'havia enfrontat a la realitat del vel.

El meu imaginari no deixa de ser l'occidental: seduïda pels ritmes que sempre he sentit com a propis, per les imatges de l'harem de Tanoux, per les sensacions de força i de poder, d'autoafirmació, en ballar. Però durant la recerca amb La In.Quieta he llegit Fatema Mernissi i el seu assaig sobre l'Harem a Occident, i m'he vestit amb el vel.

En la nostra reflexió sobre què significa Reescriure el Cos Eròtic i sortir de l'harem, he pogut experimentar, viure, els meus prejudicis sobre la dona velada i totes les formes d'harem que també experimentem les dones occidentals. He pogut veure que el significat de viure sota la niqaab està tenyit per la meva pròpia història i cultura i he redescobert l'acte de la dansa, del plaer del moviment sota el vel. He sentit la niqaab com a forma de control, m'hi he sentit fràgil i petita sota el vel; però també he pogut sentir la força inabastable que viu en tota dona, sigui d'on sigui. La força vital, l'alegria, la llum interna que sempre pot obrir-se pas.

Tots els matissos, totes les sensacions destil·lades en tan sols uns minuts en un acte poètic. Podeu veure l'exposició a l'Espai Ventaló a Barcelona, i amb una mica de sort encara podreu assistir a la performance el dissabte dia 5...